В Україні проживає 37,3 мільйона людей: в уряді порахували населення країни без окупованих територій

За результатами оцінки явного населення України станом на 1 грудня 2019 року в Україні без урахування окупованих територій та громадян, що живуть за кордоном, проживає 37 млн ​​289 тисяч осіб. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на пресконференції в четвер, 23 січня, в Києві, передає Українська правда.

"37 млн 289 тисяч осіб населення на території України. На жаль, ця сума не включає тих людей, які постійно проживають за кордоном і на окупованих територіях. Це кількість людей, які фізично знаходяться на території України станом на 1 грудня 2019 року", - сказав Дубілет.

У порівнянні з попереднім переписом 2001 року населення України скоротилося на 11 млн чоловік.

Результати оцінки свідчать про те, що в Україні жінок майже на 3 млн більше ніж чоловіків: 20,01 млн жінок та 17,28 млн чоловіків.

У Києві, за останніми даними, проживають 3,7 млн ​​осіб.

Оцінку чисельності населення провели за 3 місяці. Дубілет стверджує, що для держави ця робота не коштувала ніяких додаткових грошей. Він зазначив, що на перепис в бюджеті на 2020 рік закладено 3,4 млрд грн.

Для оцінки чисельності населення України використовували три методи. За словами Дубілета, всі вони дали приблизно однаковий результат з різницею 2,86%.