З 1 серпня на українських вулицях з'являться піші патрулі Нацгвардії

З 1 серпня піші підрозділи особового складу Національної гвардії почнуть патрулювати українські міста. Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляє пресцентр МВС.

Він зазначив, що за підсумками спільної наради з головою Нацполіції, командувачем Нацгвардії та зацікавленими службами було прийнято рішення про створення спільних груп із представників Нацполіції та Нацгвардії для напрацювання нормативно-правових актів, алгоритму дій та порядку взаємодії з метою самостійного несення служби військовослужбовцями Національної гвардії України.

"За результатами цієї роботи було підготовлено доручення міністра внутрішніх справ щодо самостійного несення служби підрозділами Нацгвардії 5 днів на тиждень 6 годин з моменту виходу на маршрут. У таких патрулях буде задіяно 50% особового складу патрульних підрозділів Нацгвардії", - повідомив Яровий.

Заступник командувача Нацгвардії Микола Миколенко зазначив, що згідно з установленими нормами, Нацгвардія у дні чергувань спроможна виділити на патрульну службу близько 2 тисяч військовослужбовців з подальшим нарощуванням особового складу.

"Зони оперативного реагування, день і час несення служби, кількість змін, з урахуванням оперативної обстановки, визначаються керівником органу Нацполіції за погодженням з командиром військової частини Нацгвардії. Під час виконання визначених завдань служби наряди Нацгвардії перебувають в оперативному підпорядкування керівника органу Нацполіції, на території обслуговування якого вони несуть службу”, - пояснив Миколенко.