Зеленський написав гнівного листа Парубію щодо відмови у скликанні позачергового засідання Ради

Президент України Володимир Зеленський вдруге вимагає від спікера парламенту Андрія Парубія провести позачергове засідання Ради. Про це він написав йому у листі, повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Відмовою у скликанні позачергового засідання Верховної Ради України Ви не просто самоусунулися від роботи на благо України та українців, а й виявляєте злочинну бездіяльність, що призводить до розтрати майже 700 млн гривень з державного бюджету. Прикро, що люди, які постійно виставляють себе напоказ як виняткових професіоналів та поборників інтересів українського народу, не можуть віднайти в собі сили зібратися на один день та виправити власні помилки й ухвалити надважливі закони з питань діяльності Вищого антикорупційного суду України, відтермінування відповідальності власників автомобілів з європейською реєстрацією, повернення норми про незаконне збагачення, яку з вашої ж вини скасував Конституційний Суд України», — написав Зеленський у Facebook.

Нагадаємо, 17 липня президент України Володимир Зеленський звернувся до спікера Верховної Ради Андрія Парубія з проханням скликати позачергове пленарне засідання парламенту для розгляду законопроєктів щодо роботи Антикорупційного суду, щодо конфіскації незаконних активів і щодо розмитнення «євроблях».

Натомість Андрій Парубій повідомив, що згідно із законом, не може скликати позачергове засідання парламенту на прохання президента України Володимира Зеленського.