Ми не росіяни, у нас генетична воля до свободи - Данілов

Українці мають генетичну волю до свободи і це неодноразово доводили.

Про це в етері програми «Свобода слова Савіка Шустера» заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

«Ми дійсно не росіяни. Якщо хтось вважає, що нас можна захопити, нас можна якось принизити… Знаєте, у нас така генетична воля до свободи, що ми неодноразово це доводили і ще раз можемо довести», – наголосив він.

Відповідаючи на питання, чи існує загроза безпеці України у разі, якщо президент Росії Володимир Путін вдасться до певних кроків у відповідь на рішення РНБО щодо Віктора Медведчука та Оксани Марченко, Данілов зазначив, що ніщо не налякає українців.

«Те, що робить цей пан (Путін, – ред.), починаючи з 2014 року на території нашої країни, коли вони захопили Крим, коли вони розв’язали війну на території Донецької та Луганської областей, чим нас ще можна злякати? Ми знаходимось в стані війни фактично. Так, вона не оголошена, але це ж відбувається з 2014 року», - заявив секретар РНБО.

Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти депутата «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та ще низки фізичних і юридичних осіб через фінансування тероризму.