ОАСК зупинив дію припису НАЗК щодо звільнення Вітренка з «Нафтогазу»

Окружний адміністративний суд міста Києва призупинив дію припису, який був винесений прем’єр-міністру Денису Шмигалю Національним агентством з питань запобігання корупції про незаконне призначення Юрія Вітренка головою правління АТ «НАК «Нафтогаз України».

Про це повідомили в ОАСК.

«Суд ухвалив – заяву про забезпечення адміністративного позову – задовольнити, а саме: зупинити дію припису НАЗК до набрання законної сили рішення у справі за позовом прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля до Нацагенства», - йдеться у повідомленні.

Суд прийшов до висновку про обґрунтованість поданої заяви про забезпечення позову та, як наслідок, про наявність підстав та необхідність вжиття заходів її забезпечення, оскільки, їх невжиття може істотно ускладнити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав, або інтересів позивача.

При цьому, суд зазначає, що вжиття заходів забезпечення позову не є вирішенням публічно-правового спору по суті. Наразі, вжиття заходів забезпечення позову суд вважає вимушеним заходом, оскільки, їх невжиття призведе до негативних наслідків, для відновлення яких необхідно буде докласти значних зусиль та витрат.

Нагадаємо, 15 червня у НАЗК заявили, що розпорядження уряду про призначення нового голови «Нафтогазу» Юрія Вітренка та контракт з ним є незаконними і мають бути скасовані.

17 червня прем’єр-міністр Денис Шмигаль подав позов до НАЗК щодо скасування припису про незаконне призначення Вітренка на посаду голови «Нафтогазу».

Наразі за заявою прем'єра відкрили провадження. Розгляд даної справи здійснюватиметься за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Судове засідання призначено на 29 червня.