"Одним ворогом менше": "слугиня" Третьякова про смерть Полякова

Представник фракції "За майбутнє" Ігор Палиця заявив з трибуни Верховної Ради, що депутатка від "Слуги народу" Галина Третьякова написала в партійному чаті про смерть Антона Полякова, що "одним ворогом стало менше".

Позафракційний депутат Гео Лерос опублікував скріншот повідомлення у Facebook.

Так, під час засідання Верховної Ради депутат  партії "За майбутнє" Ігор Палиця звернувся до франції "Слуга народу".

"Щойно у вашому партійному чаті керівниця Комітету, який має опікуватися дітьми, пані Третьякова, написала про смерть Полякова, що одним ворогом менше", – заявив він.

В парламенті прозвучали вигуки "Ганьба!".

"Хотів би попросити вас, шановна фракція "Слуга народу", зробити висновок зі слів пані Третьякової. Я вважаю, що це неприпустимо, яким би політичним опонентом чи людиною не був пан Антон Поляков…Померла людина, крім того, наш колега по парламенту. Я дуже прошу вас, дуже прошу пана Стефанчука зробіть, будь ласка, моральні висновки і скажіть, як треба виходити морально з цієї ситуації. Такого робити не можна", - заявив Палиця.

Одразу після цього слово попросила сама Третьякова.

"У мене два зауваження: перше, звідки "За Майбутнє" знає, про що пишуть у чаті "Слуги народу"? А, по-друге, коли люди, які борються за свободу слова, яка гарантована кожній людині тут в залі Конституцією, вважають, що вони комусь можуть накидати "платки" мені на рота", – зазначила нардепка.

Стефанчук спробував зупинити Третьякову, а потім просто наказав вимкнути їй мікрофон.

Згодом голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія з трибуни парламенту вибачився за слова Третьякової.

"Я хочу публічно вибачитись перед членами родини, близькими загиблого колеги. Про покійних говоримо або хороше, або нічого. Вшануємо його пам'ять хвилиною мовчання", - заявив він.

Нагадаємо, сегодня, 8 жовтня, народного депутата Антона Полякова знайшли мертвим. Як заявили в Офісі генпрокурора, за попередніми даними, причиною смерті Полякова стала гостра коронарна недостатність і гостра ішемічна хвороба серця.