Офіс генпрокурора оскаржив домашній арешт Медведчука

Офіс генерального прокурора подав скаргу на рішення Печерського районного суду Києва щодо запобіжного західу у вигляді цілодобового домашнього арешту депутата від партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктора Медведчука.

Про це повідомила пресслужба ОГП, передає Інтерфакс-Україна.

«Офіс генпрокурора вніс апеляцію на рішення Печерського районного суду про застосування запобіжного заходу до підозрюваного народного депутата у вигляді цілодобового домашнього арешту. Прокурори наполягають на застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 300 млн 930 грн», - йдеться у повідомленні.

Апеляцію вирішили подати й адвокати політика, повідомив у Facebook народний депутат від ОПЗЖ Ренат Кузьмін.

Він заявив, що рішення Печерського суду вважає незаконним. Каже, що впевнений, що його скасують вже найближчим часом. Аргументувати свою позицію Кузьмін обіцяє на своїй сторінці у соцмережі згодом.

Про намір подавати апеляцію ще 14 травня заявляла генпрокурорка Ірина Венедіктова. Тоді вона наголосила, що прокурори впевнені у необхідності того запобіжного заходу, про який вони просять суд. 

Нагадаємо, 11 квітня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри у держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму двом депутатам від ОПЗЖ - Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

Печерський суд Києва відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт на два місяці.