Офіс генпрокурора відкликав клопотання про обрання запобіжного заходу Татарову

Вищий антикорупційний суд затвердив заяву Офіса генерального прокурора відкликати клопотання про обрання запобіжного заходу заступнику керівника Офісу президента Олегу Татарову.

Про це передає Громадське.

За словами прокурора Андрія Грицана, він не мав можливості ознайомитися з усіма матеріалами справи, а отже не може стверджувати, що підозра є обґрунтованою.

Сам Татаров та його адвокати підтримали клопотання про відкликання підозри.

«Я думаю, що в інших процесах ми будемо рухатися і доводити, що нічого не було. Ніякого складу злочину, ні події. І все це — вигадана історія як наслідок моєї діяльності», - заявив Татаров.

З його слів, прокурор не отримав у повному обсязі всіх матеріалів справи, а тому, ймовірно, не зміг зробити обґрунтованих висновків. 

Коментуючи звинувачення ексдепутата та забудовника Максима Микитася у нібито фабрикуванні проти нього нової справи, Татаров зазначив, що не має до цього відношення.

«Про цю справу я знаю лише зі ЗМІ й ніяк пов'язувати їх (дві справи, - ред.) не можу. Як мені відомо, там йдеться про загальнокримінальний злочин і не один. До того ж ніхто з мого оточення не має стосунку, не впливає на жодні процеси. Тому там має бути все незалежно», - пояснив Татаров.

Нагадаємо, 24 грудня стало відомо, що Офіс генпрокурора передав справу, в якій фігурує Татаров, з НАБУ в СБУ. НАБУ вважає, що Офіс генпрокурора здійснює безпрецедентне в історії України втручання в розслідування бюро тим, що забрав у детективів справу Татарова.

Як раніше повідомлялося, 18 грудня Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру Татарову за статтею про хабарництво. Сам Татаров заявив, що «доведе свою невинуватість і гідно відповість».