Порошенка чекають у суді через 2 години після його прильоту в Україну - ДБР

Печерський районний суд Києва призначив засідання про обрання запобіжного заходу підозрюваному в державній зраді п'ятому президенту України, лідеру опозиційної партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку на 17 січня об 11:00.

Про це оголосили на брифінгу ДБР 14 січня.

Зазначається, що обрання запобіжного заходу політику відбуватиметься у межах судового засідання щодо справи про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу.

«ДБР, звичайно, сподівається, що Петро Порошенко як відповідальний політик і громадянин виконає всі процесуальні обов'язки та самостійно прибуде на засідання суду», — заявила речниця ДБР, відповідаючи на запитання журналістів, чи будуть Порошенка доставляти до суду примусово.

Вона зазначила, що ДБР «робитиме все необхідне, але згідно з вимогами Кримінально-процесуального кодексу».

За словами речниці, за ухилення Порошенка від обов'язків підозрюваного та від явки до суду експрезиденту можуть обрати більш суворий запобіжний захід.

Раніше в ДБР повідомили, що запобіжний захід обиратимуть Порошенку у день його повернення в Україну.

Нагадаємо, депутатка Європейського парламенту Віола фон Крамон-Таубадель заявила, що Європарламент застосує санкції проти осіб, причетних до політичного переслідування Петра Порошенка.