Рада прийняла з правками Зеленського закон про відновлення конкурсів для держслужбовців

Верховна Рада прийняла закон №4531 про відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби. Закон прийнятий повторно із пропозиціями президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram-каналі.

«Верховна Рада схвалила закон щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби з урахуванням правок президента України», - написав Шмигаль.

Прем'єр-міністр зазначив, що це рішення вдосконалить конкурсні процедури та гарантуватиме рівні умови доступу до державної служби.

Крім того, ухвалення закону дасть можливіст розблокувати роботу Міністерства енергетики та виплатити зарплати працівникам державного сектору енергетичної галузі.

Нагадаємо, Верховна Рада 16 лютого ухвалила закон №4531. Наступного дня спікер парламенту його підписав і направив на підпис президенту.

19 лютого президент Володимир Зеленський застосував право вето до законопроєкту, який відновлює проведення конкурсів на посади держслужби, попросивши вилучити з нього норми про обмеження виконання повноважень заступниками міністра, якщо посада міністра вакантна.