"Слугиня" Третьякова не вибачатиметься за свої слова про померлого нардепа Полякова

Голова комітету з питань соцполітики і захисту прав ветеранів, народна депутатка від фракції "Слуга народу" Галина Третьякова вважає, що не повинна вибачатись перед суспільством за свої слова про смерть члена депутатської групи "Партія "За майбутнє" Антона Полякова.

Про це вона сказала журналістам у кулуарах Верховної Ради в середу, 20 жовтня, передає Укрінформ.

"Не вважаю я. За що вибачатися? Вибачатися можна перед родиною, яка сьогодні поставлена в ситуацію, коли з життя пішов батько, чоловік, син, і ця тема весь час підіймається, - вибачитися за це, що ця тема підіймається, за це я можу вибачитися. І перед ними вибачаюся, що скандал щодо публічної особи роздмухується. Відповідно, щодо будь-якої людини. Але вибачатися перед суспільством - ні, немає за що вибачатися. Тому що є мої відносини, в тому числі, з паном Антоном... Є дворічна історія, по якій я мовчала", - сказала Третьякова.

На запитання, шкодує за свої слова чи ні, депутатка відповіла: "Це відносна категорія... Я подумаю над цим".

Також вона зауважила, що не вважає, що в її висловлюванні щодо смерті Полякова були неетичні речі.

Третьякова додала, що не тішилася зі смерті депутата, поважає ворогів, але нікому не бажає смерті. Але водночас погоджується, що підставила фракцію "Слуга народу", "підставила в закритому чаті, і це інша справа, яким чином докази йдуть у відкрите суспільство".

Депутатка зазначила, що не планує покидати посаду голови комітету і що таке рішення має ухвалювати фракція.

"Існування мене на цій посаді - це рішення фракції. Якщо фракція мені скаже йти з посади - я піду. Бо сьогодні я такий самий штик, одиниця, яка закриває якийсь фронт в нашій фракції по цій політиці", - сказала вона.

Крім того, Третьякова зауважила, що хотіла б поговорити про мораль і етику, у тому числі, в парламентських відносинах.

"Ми не відсторонюємо народних депутатів, які тут людей скотиняками називали. Це ж теж образа. Ми не відсторонюємо народних депутатів, які тут висловлюють дієслова, що хтось в залі "тявкає", "верещить". Подивіться на стенограми, які образи тут ллються з трибун", - зазначила нардепка.

Вона сказала, що раніше не коментувала тему, тому що почуття родичів померлого Антона Полякова для неї були основними.

На запитання, чи зустрічалася вона з керівництвом фракції і Офісу президента через інцидент, Третьякова відповіла, що "зустрічалася з усіма".

Нагадаємо, 8 жовтня під час пленарного засідання народні депутати від групи "Партія "За майбутнє" заявили, що нардепка від "Слуги народу" Галина Третьякова в партійному чаті "слуг" прокоментувала смерть Антона Полякова фразою: "Як на мене, то це мінус один ворог".