Спроба підпалу будинку заступника голови ОП Жовкви: двом особам повідомлено про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру двом людям, яким закидають причетність до спроби підпалу будинку заступника голови Офісу президента України Ігоря Жовкви в ніч на 22 жовтня.

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

Слідство з’ясувало, що один із підозрюваних, 20-річний мешканець Києва, отримав у Telegram-каналі замовлення на підпал будинку Жовкви. За виконання замовлення йому нібито пообіцяли заплатити 7 тисяч доларів (приблизно 183 тисячі грн).

Для виконання замовлення чоловік залучив свого знайомого - 25-річного жителя Черкаської області. Він нібито пообіцяв йому частину цієї суми як винагороду. 

Відтак чоловіки придбали необхідні для підпалу засоби - легкозаймисті суміші (бензин і керосин), місткості та клейкі стрічки. З цього вони приготували три пляшки з «коктейлем Молотова».

У ніч на 22 жовтня, згідно з даними слідства, чоловіки прибули до будинку заступника голови ОП у Дарницькому районі столиці. Спочатку вони нанесли фарбою на паркані будинку образливі написи, після чого, поки один із чоловіків спостерігав за ситуацією, інший підпалив пляшку з «коктейлем Молотова» та кинув її через паркан на територію будинку.

Під час спроби підпалити другу пляшку чоловіка помітили сторонні люди. Він намагався втекти, однак за гарячими слідами його знайшли правоохоронці. Згодом поліція затримала і його спільника.

Підозру чоловікам вручили за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. Якщо суд доведе вину, чоловікам загрожує до 10 років ув’язнення.

Правоохоронці продовжують встановлювати обставини правопорушення, а також інших причетних до злочину.

Нагадаємо, 22 жовтня правоохоронці затримали чоловіка, який кинув пляшку з легкозаймистою сумішшю у двір будинку заступника голови Офісу президента Ігоря Жовкви.