Тищенко та брат Єрмака подали позов проти Гео Лероса про «захист честі та гідності»

Народний депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко та брат керівника Офіса президента Денис Єрмак звернулися до Печерського суду Києва з позовом проти колишнього члена владної патрії Гео Лероса про захист честі, гідності та ділової репутації.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Свій позов Тищенко подав ще 9 червня. Розгляд справи у суді вже призначили на 21 жовтня.

Аналогічний позов проти Лероса подав брат голови Офісу президента Денис Єрмак 15 вересня. Він теж позивається у справі про захист честі, гідності та ділової репутації.

Раніше Лерос звинувачував його у «торгівлі» посадами у держорганах та компаніях за сприяння свого брата.

Так, Лерос 3 червня заявив, що передав докази «топкорупції» у Києві до Національного антикорупційного бюро. За його словами, там фігурують Андрій Єрмак, Денис Комарницький, якого називає «смотрящего за Києвом» та депутат Микола Тищенко.

Як раніше повідомлялося, 2 жовтня Гео Лерос опублікував першу частину записів розмов нібито Тищенка та Комарницького, які вказували на те, що президент Володимир Зеленський та глава Офісу президента Андрій Єрмак покривають корупційні схеми Комарницького. 7 жовтня Лерос опублікував нові записи розмов, на яких нібито Микола Тищенко розмовляє з київським бізнесменом Денисом Комарницьким про підтримку чинного мера Києва Віталія Кличка та можливий напад на Лероса.