У Раді пропонують скасувати «карантин вихідного дня»

Народні депутати зареєстрували проєкт постанови №4381 про рекомендацію скасування рішення Кабінету міністрів України про введення «карантину вихідного дня».

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Ініціаторами проєкту постанови стали: віцеспікерка парламенту Олена Кондратюк, депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк, представники «Слуги народу» Олександр Корнієнко та Давид Арахамія, депутат від «Опозиційної платформи ㅡ За життя» Юрій Бойко та Ірина Геращенко від «Європейської солідарності».

«Українські підприємства і громадяни мають бути впевненими, що уряд діє в їхніх інтересах. Насамперед це нерозуміння та несприйняття так званого «карантину вихідного дня», який був запроваджений урядом без консультації з парламентом та громадянами, без якогось наукового підтвердження», ㅡ сказала Кондратюк.

Водночас віцеспікерка закликала представників міської влади відповідально ставитись до введення карантину: «Сама конфронтація центру та регіонів є абсолютно руйнівною для держави».

Раніше міські голови низки українських міст заявили, що в своїх містах не застосовуватимуть обмеження, попри введення урядом «карантину вихідного дня». Зокрема, з подібними заявами виступили міські голови Тернополя, Черкас, Львова,Одеси, Рівного, Миколаєва, Луцька, Краматорська, Слов’янська та Мукачева.

Нагадаємо, 11 листопада уряд погодив рішення щодо запровадження «карантину вихідного дня», який діятиме з 14 до 30 листопада 2020 року, а також підтримав перехід до загальнодержавного карантину з обмеженнями, які відповідають «помаранчевому» рівню епідеміологічної небезпеки.

Працюватимуть лише продуктові магазини, автозаправки, аптеки, фінансові установи, пошта та транспорт.