Kalush Orchestra представить Україну на «Євробачення-2022»

Організаційний комітет національного відбору на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2022» визначив, що Україну представить Kalush Orchestra. Музичний гурт погодився.

Про це Kalush написав в Instagram.

«Йо! Kalush Orchestra їде в Турин на "Євробачення-2022" представляти Україну. Нарешті це сталося, ми разом із "Суспільним" розв'язали всі важливі питання та готові разом привести Україну до успіху», — повідомляє гурт.

У Kalush Orchestra кажуть, що постійно бачать і відчувають підтримку прихильників. Це, мовляв, довело глядацьке голосування, згідно з яким гурт посів перше місце. 

Нагадаємо, нацвідбір на «Євробачення-2022» виграла співачка Alina Pash. Але ще до проведення нацвідбору вона потрапила в скандал. Виявилося, що після анексії Криму у 2014 році вона одного разу виступала там, а також їздила до Москви.

Зрештою 16 лютого оргкомітет нацвідбору на «Євробачення» повідомив, що переможницю українського відбору вирішили не відправляти на пісенний конкурс. Причиною назвали відповідь прикордонників про те, що довідку про поїздку до Криму співачці не видавали.