ОАСК таки відкрив справу за позовом російського репера Моргенштерна проти СБУ

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом російського репера Алішера Валєєва (Моргенштерна) до Служби безпеки України щодо внесення його до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Про це повідомила пресслужба ОАСК.

Зазначимо, що 22 червня ОАСК відмовився братися за цей позов, бо знайшов у ньому недоліки. У встановлений судом строк виявлені недоліки позовної заяви позивачем усунуто, кажуть у суді.

«Наразі позовна заява та додані матеріали відповідають вимогам КАСУ. Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи», — йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомлялося, 17 червня ОАСК отримав позов від репера Моргенштерна до Служби безпеки України. Росіянин оскаржує включення до переліку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці, через що він не може в’їхати в Україну. В СБУ тоді повідомили, що готові захищати свою позицію щодо занесення репера у список.

Нагадаємо,  28 квітня за поданням Служби безпеки російський реп-виконавець та музикант Валєєв Алішер (Моргенштерн) включений до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.