Бойовики «Л/ДНР» передадуть Україні 9 полонених - Денісова

Бойовики «ДНР» передадуть через посередника на підконтрольну уряду України територію шістьох незаконно утримуваних осіб, «ЛНР» — трьох.

Про це під час брифінгу на КПВВ «Золоте» у Луганській області розповіла уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Буде передача осіб, які незаконно утримуються, посереднику. Нам відомо, що вже доставлені до слідчого ізолятора в місто Луганськ троє осіб, яких готують для передачі. І в місті Донецьк — шість. Їх зараз годують, миють, надають медичну допомогу, приводять в охайний вигляд. І я думаю, що сьогодні ввечері або завтра зранку їх передадуть через маршрут Луганськ — Донецьк — Ростов-на-Дону — Мінськ — Київ», - сказала Денісова.

Також вона зазначила, що не може назвати прізвища людей, яких готують до звільнення.

«Як тільки вони будут передані, будуть прізвища і буде зрозуміло їх статус. Але це громадяни України», - додала обмунсменка.

Нагадаємо, 16 січня стало відомом, що бойовики «Л/ДНР» в односторонньому порядку передадуть Україні групу полонених українців за посередництвом народного депутата від «Опозиційної платформи - За життя» Віктора Медведчука.