Голову КСУ Тупицького не пустили до робочого місця

В Управлінні державної охорони (УДО) заявили, що не пустили голову Конституційного суду Олександра Тупицького в приміщення КСУ, тому що діяли на підставі указу президента та в межах повноважень, передбачених чинним законодавством.

Про це повідомляє пресслужба УДО.

Зокрема там зазначили, що не пропускатимуть суддю до будівлі КСУ у зв'язку зі зверненням Державного бюро розслідувань та «для усунення ризиків, у зв’язку з якими було відсторонено Тупицького», а також задля недопущенням його до приміщень суду на строк дії указу президента Зеленського (два місяці).

У Конституційному суді заявили, що співробітники УДО вкотре не допускають Тупицького до його робочого місця «без повідомлення про причини».

Сам Тупицький назвав свій недопуск черговою спробою протиправного втручання у його роботу, нібито спрямованою для блокування роботи Конституційного суду України в цілому.

«Указом президента України Олександр Тупицький відсторонений від посади судді Конституційного суду України, адміністративні функції як голови суду він має виконувати, оскільки на це його уповноважили судді Конституційного суду України. Нездійснення адміністративних функцій голови суду призведе до дестабілізації роботи всієї інституції», - наголосили в КСУ.

Як повідомляє «Радіо Свобода», намагаючись потрапити до будівлі суду, Тупицький викликав Нацполіцію та заявив, що «невідомі особи» не дають йому потрапити на робоче місце. Правоохоронці зафіксували заяву судді, однак від коментарів відмовились.

Нагадаємо, 19 грудня 2020 року президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення голови Конституційного суду України Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці.