Командувач Нацгвардії подав у відставку після стрілянини військовослужбовця у Дніпрі

Командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан написав рапорт про відставку з посади у зв’язку з подіями на заводі «Південмаш» у Дніпрі.

Про це він повідомив на пресконференції 27 січня, передає Укрінформ.

«З огляду на те, що за будь-які дії, і хороші, і погані, несе відповідальність командир або командувач, сьогодні вранці я висловив бажання і написав рапорт міністру внутрішніх справ, клопотання перед президентом про відставку та звільнення з посади командувача Національної гвардії», — сказав Балан.

Миколу Балана призначили на посаду командувача Національної гвардії України указом президента Володимира Зеленського 13 червня 2019 року. До цього він виконував обов'язки командувача Нацгвардії та був заступником командувача з бойової підготовки.

Нагадаємо, вночі 27 січня у Дніпрі 21-річний нацгвардієць Артемій Рябчук влаштував стрілянину на території Південного машинобудівного заводу. Внаслідок цього загинули четверо інших військових із караулу та одна цивільна жінка - співробітниця заводу «Південмаш». Ще п’ятеро людей поранені, троє з них наразі у важкому стані.

У Державному бюро розслідувань повідомили, що він сам здався правоохоронцям. Після затримання Рябчук розповів хронологію своїх дій.