МОЗ та Нацполіція перевірятимуть заклади громадського харчування на гірськолижних курортах під час карантину

Міністерство охорони здоров'я та Нацполіція почнуть перевірку закладів громадського харчування на гірськолижних курортах під час дії карантину.

Про це повідомив у Facebook головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Він заявив, що перевірки у гірськолижних курортах Івано-Франківської області почнуться вже з 15 січня. Зокрема перевірятимуть порушення карантинних обмежень деякими представниками бізнесу.

«Якщо ми звертаємось до людей з проханням дотримуватись протиепідемічних заходів і вони дотримуються їх, то чому тоді  певні представники бізнесу дозволяють собі порушувати ці правила? Бажання воювати з системою не повинно превалювати над збереженням життя та здоров’я українців», - наголосив Ляшко.

Як раніше повідомлялося, з початком посиленого карантину в Україні, 8 січня, на гірськолижному курорті "Буковель" в Івано-Франківській області помітили президента України Володимира Зеленського.

У соцмережах з'явились численні фото відпочивальників з главою держави, а також великі скупчення людей у чергах на підйомники, порушуючи заклики МОЗ дотримкватися дистанції з іншими людьми під час карантину.

Проте варто зазначити, що формально Зеленський нічого не порушував, оскільки карантинні обмеження не зачіпають гірськолижні курорти.

Нагадаємо, 8 січня на всій території України почали діяти посилені карантинні обмеження, які триватимуть до 24 січня 2021 року (включно).