«Ми без вагань зробимо це!»: Держдеп США про введення санкцій проти «Північного потоку-2»

Сполучені Штати Америки готові запровадити нові санкції у випадку спроб поновлення будівництва російського трубопроводу «Північний потік-2».

Про це заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає Укрінформ.

«Ми продовжимо інформувати Конгрес, і якщо знадобляться додаткові політичні заходи реагування на виконання вимог законодавства – я б сказав, на виконання наших інтересів, коли йдеться про Nord Stream 2 – ми без вагань зробимо це», - наголосив він.

Прайс зазначив, що США проводять консультації з європейськими партнерами і союзниками.

«Що стосується польської сторони, ми, безумовно, поділяємо їхні занепокоєння щодо цього проєкту в широкому контексті. Ось чому ми однозначно заявили, що це погана угода. Це погана угода для Європи в контексті заявлених нею енергетичних цілей», - наголосив речник Держдепу.

Нагадаємо, 22 лютого США оголосили про введення санкцій проти російського судна «Фортуна», яке з початку нинішнього року намагалося продовжити будівництво «Північного потоку-2». Крім того, під обмеження потрапив і власник судна - ТОВ «КВТ-РУС».

Раніше міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та глава МЗС України Дмитро Кулеба закликали президента США Джо Байдена не допустити завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2».