Служба безпеки оголосила в розшук ексзаступника голови СБУ Нескоромного

Слідчі Служби безпеки України оголосили в розшук колишнього першого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного, який фігурує в справі про замах на вбивство співробітника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ генерала Андрія Наумова.

Про це Громадському повідомили в пресслужбі відомства.

Так, Нескоромного оголошено в «регіональний, державний, міждержавний та міжнародний розшук» за статтею 348 «Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу».

Водночас слідчі встановлюють ймовірний зв’язок підозрюваного зі спецслужбами країни-агресора.

«За результатами буде надано оцінку щодо наявності в його діях злочину, передбаченого ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада)», - зазначили в СБУ.

Раніше Дмитру Нескоромному оголосили про підозру в організації підготовки вбивства начальника ГУВБ СБУ Андрія Наумова. Також СБУ оприлюднила аудіозаписи, які підтверджують причетність Нескоромного до організації замовного вбивства.

Нагадаємо, головний редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов із посиланням на джерела повідомив, що полковник спецпідрозділу СБУ «Альфа» Андрій Расюк затриманий за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова на замовлення колишнього заступника глави СБУ Дмитра Нескоромного.

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід Расюку у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.