У анексованому Севастополі через погіршення ситуації з водопостачанням ввели «режим підвищеної готовності»

Окупаційна влада анексованого Севастополя запровадила в місті «режим підвищеної готовності» через скорочення запасів води у водосховищах. Її може вистачити ще на майже три місяці, тобто до кінця року, якщо не випаде достатньої кількості опадів.

Про це передає ТАСС з посилання на повідомлення окупаційного міського уряду Севастополя.

Зазначається, що рішення ухвалили 13 жовтня за підсумками засідання комісії з надзвичайних ситуацій. З урахуванням того, що до кінця року великої кількості опадів не очікується, за даними окупаційної влади, води вистачить на 81 день.

Крім того там підкреслили, що наразі запаси Чорноріченського водосховища, від якого отримує воду майже все місто, складають 16,8 млн кубічних метрів води. Водночас 7 млн кубічних метрів там називають «недоторканним запасом, нижче якого опускатися не можна».

Як раніше повідомлялося, з 7 вересня частині населення почали подавати воду строго за годинами. 19 вересня окупаційна влада анонсувала обмеження подачі води у низці населених пунктів ще й на південному березі півострова. 21 вересня північна частина окупованого Криму слідом за центральною опинилася без води. Там у 29 селах пересохли свердловини, колодязі, а центральний водопровід, обіцяний окупаційною владою після анексії півострова, до сих пір не побудований.