За тиждень поліцейські оштрафували у Києві 976 людей за неносіння захисних масок

Впродовж останнього тижня працівники підрозділів столичної поліції спільно із працівниками Муніципальної охорони та військовослужбовцями Національної гвардії посилили контроль за дотриманням громадянами та суб’єктами господарської діяльності карантину. За цей час було здійснено понад 3 тисяч перевірок суб’єктів господарювання.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Так, за останній тиждень поліцейські перевірили 3 565 об’єктів. У результаті на юридичних осіб складено 160 адміністративних протоколів за ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил карантину) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачає штраф від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, правоохоронці на фізичних осіб склали 976 постанов за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП (Перебування у громадських місцях без масок). За це штраф складає 10-15 неоподаткованих мінімумів доходів, тобто від 170 до 255 грн.

Як зазначається, поліцейські продовжують перевіряти наявність спецперепусток у пасажирів, які заходять у громадський транспорт та дотримання ними протиепідемічних обмежень.

Нагадаємо, з 5 по 16 квітня в Києві ввели суворіші обмеження. Зокрема, наземний транспорт і метро працює тільки за спеціальними перепустками пасажирів. Тобто виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури. Крім того, закриті всі школи і дитячі садки.