Замість «карантину вихідного дня» уряд готує нове рішення щодо посилення обмежень - Шмигаль

Кабінет міністрів України скасовує «карантин вихідного дня» та готує нове рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень на найближчий час.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду 2 грудня..

«Це дозволяє нам зняти саме ці обмеження. І на вихідні, і в будні діятимуть обмеження «помаранчевої» зони на території цілої країни. Наразі Кабінет міністрів напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Згідно з законом, уряд повідомить про рішення за 7 днів до їх запровадження або раніше», - сказав Шмигаль.

За його словами, «карантин вихідного дня» дав позитивні результати: на 6 тисяч випадків менше захворювання, ніж було прогнозовано. У лікарнях спостерігається вирівнювання ситуації із зайнятістю ліжок, яка вже майже місяць трималася на постійному рівні - 27-28 тисяч зайнятих хворими на коронавірус.

Також Шмигаль зазначив, що для уряду важливою є думка регіонів. Тому було проведене опитування щодо оптимальних карантинних заходів серед міських голів та очільників обласних державних адміністрацій. Крім того, прем'єр зауважив, що уряд стосовно визначення таких карантинних заходів працював із асоціативними структурами, які об’єднують міські ради та громади.

Так, за словами глави Кабміну, голови міст та голови ОДА погодилися щодо необхідності або повної заборони, або введення часткових обмежень стосовно діяльності святкових ярмарків.

«Майже 90% опитаних міських голів підтримали повну заборону з проведення концертів. Водночас встановлення новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування підтримують майже 60% представників органів місцевого самоврядування», - підкреслив Шмигаль.

Нагадаємо, 11 листопада уряд запровадив в Україні «карантин вихідного дня» з 14 до 30 листопада, а також підтримав перехід до загальнодержавного карантину з обмеженнями, які відповідають «помаранчевому» рівню епідеміологічної небезпеки.