Навального доставили до виправної колонії для відбування покарання

Російського опозиціонера Олексія Навального, засудженого до 3,5 років позбавлення волі, доставили до виправної колонії в місті Покров у Володимирській області РФ для відбування вироку, та помістили на карантин.

Про це повідомив відповідальний секретар Громадської спостережної комісії Москви Олексій Мельников, передає «Интерфакс».

«У нас є стовідсоткова інформація, що Навальний прибув до Володимирської області для відбування покарання. Перший час він буде перебувати на карантині, потім його переведуть у загін», — розповів Мельников.

У фонді «Русь Сидящая», який допомагає засудженим та їхнім сім’ям, повідомили «Открытым медиа», що арештанти «не в захваті від майбутнього сусідства з відомим політиком».

Ув'язнені розповіли, що прибуття нової групи засуджених, у яку входив Навальний, відрізнялося від того, як зазвичай проходить така процедура. Так, етапування провели суворо за правилами внутрішнього розпорядку і нікого не били. Зазвичай, пишуть «Открытые медиа», новоприбулих засуджених могли вдарити відразу на виході з автозака дорогою на обшук.

Ув'язнені нині побоюються, що після прибуття Навального в колонії можуть посилити режим.

Нагадаємо, 2 лютого суд Москви засудив Навального до 3,5 років колонії загального режиму за справою «Ів Роше». Там він муситиме провести 2,8 року, враховуючи те, що раніше майже рік пробув під домашнім арештом за цією справою.