США розглядають можливість відправки військових кораблів в Чорне море для стримування військ Росії на кордоні з Україною

Сполучені Штати Америки можуть відправити свої військові кораблі в Чорне море в найближчі кілька тижнів в знак підтримки України на тлі збільшення військової присутності Росії на східному кордоні України.

Про це повідомив CNN представник міністерства оборони США.

За словами урядовця, американський військово-морський флот регулярно діє в Чорному морі, однак розміщення додаткових кораблів буде сигналом для Росії, який покаже, що Сполучені Штати уважно стежать за ситуацією.

Видання зазначає, що США повинні за два тижні повідомити Туреччину про те, що планують зайти до Чорного моря, згідно з конвенцією 1936 року. Поки невідомо, чи надсилав Вашингтон до Анкари відповідне повідомлення.

У Міноборони також запевнили, що США продовжать розвідувальні польоти в міжнародному просторі та стежитимуть за активністю російського флоту в Чорному морі, а також військ в окупованому Криму.

Поки Пентагон не розглядає збільшення російських військ поблизу кордону з Україною як готовність до наступу. Проте «якщо щось зміниться, ми будемо готові відповісти», зазначив представник міністерства.

Нагадаємо, у Білому домі заявили, що Росія наростила військову присутність на кордоні з Україною до максимуму з 2014 року, і це викликає занепокоєння.