Тіхановська планує приїхати до Києва після місцевих виборів

Головна білоруська опозиціонерка Світлана Тіхановська висловила подяку Україні за її позицію щодо подій у Білорусі та заявила про свої плани приїхати до Києва.

Про це вона повідомила в інтерв’ю «Радыё Свабода».

Тіхановська вдячна Україні за готовність підтримати санкції проти білоруської влади.

"Ми дуже раді, що Україна зайняла потужну позицію щодо Білорусі, особливо міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Вони готові підтримати санкції. Можливо, це буде свій перелік, можливо, підтримають запроваджені санкції ЄС. Це очевидний знак підтримки білоруських людей у боротьбі", – зауважила опозиціонерка.

При цьому Тихановська заявила про плани вибудовувати партнерські відносини з Україною та візит до Києва після місцевих виборів.

"Вони (українці, – ред.) близькі нам історично і культурно. У мене часто на Заході питають: "чи розуміють росіяни білоруську мову, коли ви починаєте говорити?". Я відповідаю: "Ні, не розуміють, але українці нас зрозуміють. Ми українську розуміємо, вони – нас. Наші мови дещо ближчі". Плануємо найближчим часом поїздку до Києва. Після місцевих виборів вже", – зазначила Тіхановська.

Нагадаємо, 13 жовтня лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська оголосила ультиматум Олександру Лукашенку. Зокрема, вона заявила про плани оголосити загальнонаціональний страйк, якщо Лукашенко не піде у відставку до 25 жовтня.