В Англії оголосили про введення третього локдауну

Аби стримати поширення нового штаму коронавірусу, в Англії запроваджують вже третій локдаун від початку пандемії COVID-19, який діятиме до 15 лютого 2021 року.

Про це увечері 4 січня оголосив у Twitter прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Прем'єр розраховує, що парламент затвердить запропоновані урядом обмеження 6 січня. Водночас він закликав людей дотримуватися карантинних обмежень, не чекаючи «зеленого світла» від парламенту.

Відповідно до рішення уряду, всі магазини, які торгують товарами не першої необхідності, будуть закриті. Ресторани зможуть працювати тільки на винос. Школи та університети будуть працювати дистанційно.

Жителів Англії закликають частіше залишатися вдома, а людей з групи підвищеного ризику просять виходити тільки для занять спортом або необхідних для здоров'я прогулянок і відвідування медзакладів.

Поїздки на роботу у разі абсолютної необхідності будуть дозволені. Також не заборонятимуть відвідування продуктових магазинів і аптек. 

Людям можна буде раз в день виходити на вулицю для занять спортом.

Крім того, з дому дозволять виходити в разі проблем зі здоров'ям або екстрених випадків. Також можна пересуватися Англією для надання допомоги нужденним.

Ухвалені урядом обмеження діятимуть лише в Англії, оскільки в інших частинах країни питання боротьби з коронавірусом регулює місцева влада.

Як раніше оголосила влада Шотландії, в країні подовжуються всі введені раніше обмеження для боротьби з пандемією до кінця січня.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року у Великій Британії виявили новий штам коронавірусу, який вважають вчені більш заразним попередньої версії на 70%.