Велика Британія ввела свої санкції проти причетних до будівництва Кримського мосту

Велика Британія слідом за Європейським Союзом запровадила санкції проти двох фізичних і чотирьох юридичних осіб, причетних до побудови мосту до окупованого Росією Криму. Про це повідомляє британське міністерство фінансів.

Проти підсанкційних осіб запроваджуються фінансові санкції на підставі того, що вони «підривають або загрожують суверенітету й територіальній цілісності України», йдеться в повідомленні.

Санкції передбачають замороження фінансових активів людей і юридичних осіб у санкційному переліку на території Великої Британії. Ведення будь-яких фінансових справ, пов’язаних із цими активами, є кримінальним злочином, наголошують у британському Мінфіні.

Зазначимо, що під британські санкції потрапили ті ж люди й юрособи, що й під санкції ЄС. Вони набули чинності напередодні, 1 жовтня.

До списку внесли Александра Ганова, генерального директора «Гранд Сервис Экспресс», яка здійснює залізничне сполучення між Росією і незаконно анексованим Кримом, та Леоніда Риженькіна, заступника генерального директора з інфраструктурних проєктів ТОВ «Стройгазмонтаж», який із 2015 року займався будівництвом моста через Керченську протоку.

Під санкції потрапили також чотири компанії: «Ленпромтранспроект», «Дирекция по строительству железной дороги Беркакит‐Томмот‐Якутск», «Крымская железная дорога» і «Крымская первая страховая компания».