Авіакатастрофа на Харківщині: на борту Ан-26 знаходилося 27 осіб, одного курсанта не допустили до польоту

На борту військового літака Ан-26, який розбився і загорівся неподалік міста Чугуїв на Харківщині, було 27 людей. Одного з курсантів не допустили до виконання польоту. Про це повідомило Командування Повітряних сил ЗСУ.

"Курсант Харченко Олександр Володимирович в останній момент не був допущений до польоту. Його на борту не було", - зазначили у відомстві.

Таким чином, на борту Ан-26 було 20 курсантів і 7 офіцерів, а не 28 людей, як повідомлялось раніше.

Як повідомили в Офісі генпрокурора, розпочато кримінальне провадження за фактом аварії військового літака Ан-26 на Харківщині за статтею 416 (порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

«На місці події працюють прокурори військової прокуратури Харківського гарнізону та слідчі Державного бюро розслідувань», — йдеться в повідомлені.

Так, за попередніми даними ОГП, внаслідок катастрофи загинули 25 людей, ще двоє вижили — вони в лікарні у важкому стані.

Двоє курсантів Харківського університету Повітряних сил України, які вижили внаслідок аварії літака на Харківщині, перейшли на другий курс. Про це під час брифінгу повідомив голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер.

За його словами, один із курсантів перебуває «в нормальному стані», інший — у критичному.

Раніше Кучер зазначав, що їх доправили до лікарні №4 міста Харкова.

Нагадаємо, увечері 25 вересня навчальний військовий літак Ан-26 розбився, коли заходив на посадку на аеродром Чугуєва. Причина катастрофи поки невідома, за попередніми даними, перед падінням літака пілот заявив про те, що у нього відмовив лівий двигун.