Суд відкрив справу щодо виконання гімну в київських школах

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі про визнання протиправним рішення Київської міської ради. Йдеться про обов’язкове виконання Державного Гімну щоранку в школах столиці. Про це повідомляє пресслужба суду.

Як раніше повідомлялося, Київська міська рада 30 липня вирішила, що учні в школах мають співати гімн України щодня перед початком навчання. Пізніше у Київраді запевнили, що гімн у школах — це лише рекомендація.

Однак така ініціатива сподобалася не всім. До суду звернулися з позовом: просять скасувати рішення, яким рекомендують виконання гімну у школах щоденно. Хто саме, не зазначено.

Окружний адмінсуд вирішив розглядати цю справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче засідання на 6 листопада 2020 року.

Автори проєкту такого рішення міськради - «свободівці» Олег Бондарчук, Юрій Сиротюк та Ігор Мірошниченко - вважають, що це буде сприяти вихованню патріотизму серед дітей.

Відомо, що подібна практика існує у школах Туреччини, Казахстану, Китаю та багатьох регіонах Російської Федерації. В Індії влада рекомендує виконувати гімн не лише перед початком уроків, а й перед початком робочого дня. У деяких школах Японії та США діти теж можуть співати гімн, проте це не обов’язково.