У Києві штрафуватимуть роботодавців за недотримання карантину в офісах

У Києві в рамках посилення карантину штрафуватимуть роботодавців за недотримання протиепідемічних правил у закритих приміщеннях, де працюють люди. Мінімальний штраф - 34 тисячі гривень.

Про це заявив в етері телеканалу "Україна 24" начальник головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан.

"Сьогодні основне завдання – зменшити мобільність населення, не допустити в організованих колективах скупчення перебування в закритих приміщеннях. Тому що ми сьогодні фіксуємо щодня антирекорд захворюваності, смертності серед людей саме в організованих колективах, які уникають протиепідемічних заходів у закритих приміщеннях", - зазначив Рубан.

За його словами, з боку влади Києва з понеділка, 5 квітня, буде жорсткий моніторинг організованих колективів у закритих приміщеннях.

"Будуть уже наполягати із застосуванням відповідних нормативних актів щодо обмеження роботи деяких організованих колективів. Тому що ми на минулому тижні моніторили організовані колективи. На жаль, 85% колективів працювали в повному обсязі, в приміщеннях не дотримуються дистанції, режиму носіння масок. Тому ми будемо штрафувати таких роботодавців мінімум на 34 тис. гривень", - сказав Рубан.

Він наголосив, що у разі невиконання протиепідемічних заходів, Держпродспоживслужба направлятиме на місця правоохоронні органи для вжиття негайних заходів.

Нагадаємо, з 5 по 16 квітня у Києві запроваджуються більш суворі обмеження. Зокрема, наземний транспорт та метро працюватиме лише за спеціальними перепустками пасажирів. Тобто виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

У зв'язку з цим, міська влада Києва рекомендовала керівникам установ, підприємств, закладів відправити своїх співробітників на дистанційну роботу, або, кому можливо, надати відпустку.