В інтернеті продають спецперепустки на транспорт у Києві: КМДА звернулася до поліції

Департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації звернувся до Головного управління Нацioнальної поліції через оголошення щодо продажу в мережі Інтернет спецквитків для проїзду у громадському транспорті.

Про це передає пресслужба КМДА.

"Сьогодні розпочалась видача спецквитків на проїзд у громадському транспорті. І одразу в мережі Інтернет почали з’являтися оголошення про їх продаж", - йдеться у повідомленні.

У Департаменті наголосили, що спецквитки безкоштовно видаються тим організаціям, які забезпечують життєдіяльність країни та міста – це медичні працівники, правоохоронці, працівники житлово-комунальної сфери, робітники супермаркетів та аптек, соціальні працівники тощо.

У заяві до поліції вказано, що на сайті OLX з’явилося повідомлення про продаж квитка для проїзду в громадському транспорті за 100 гривень. Видають нібито всім охочим.

"Особа, що розмістила дане оголошення, вводить в оману мешканців міста Києва, працівників підприємств, установ та організацій, яким такий спеціальний квиток видається на безоплатній основі", - зазначено у документі.

Як раніше повідомлялося, Київська міська рада оприлюднила порядок отримання спецперепусток на проїзд у громадському транспорті.

Нагадаємо, з 5 по 16 квітня у Києві запроваджуються більш суворі обмеження. Зокрема, наземний транспорт та метро працюватиме лише за спеціальними перепустками пасажирів. Тобто виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

У зв'язку з цим, міська влада Києва рекомендовала керівникам установ, підприємств, закладів відправити своїх співробітників на дистанційну роботу, або, кому можливо, надати відпустку.