Очільник УАФ терміново полетів на переговори з УЄФА через заборону гасла «Героям слава!» на формі збірної України

Очільник Української асоціації футболу Андрій Павелко терміново вилетів до Рима на переговори з представниками Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА). Та вимагає від української збірної з футболу прибрати з форми гасло «Героям слава!», хоча раніше претензій не мала.

Про це повідомив сам Павелко у Facebook.

Він сказав, що УАФ отримала листа від УЄФА з новими вимогами ввечері 9 червня, а зранку він вилетів до Рима на переговори. Наразі вони тривають. Павелко пообіцяв повідомляти про їхній перебіг.

Крім того, президент УАФ наголосив, що у своєму листі УЄФА підтверджує, що дизайн форми збірної України був попередньо погоджений «до кожної літери і з гаслом "Героям слава!"».

«Це гасло вже давно є традиційним привітанням для наших уболівальників на всіх стадіонах і на всіх матчах національної збірної України! Воно футбольне і саме тому було затверджене УЄФА», - підкреслив Павелко.

Він додав, що УАФ завжди поважала міжнародні спортивні принципи та дотримувалася правил, якими у своїй роботі керуються найвищі футбольні органи.

«Так було й цього разу, і буде надалі», - зазначив Павелко.

Нагадаємо, Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) просить Україну прибрати «політичний» напис «Героям слава!» з футболки своєї збірної на Євро-2020. Раніше в УЄФА претензій не мали.