Авіакатастрофа Ан-26 на Харківщині: ще трьом військовослужбовцям повідомлено про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру ще трьом військовослужбовцям у кримінальному провадженні за фактом катастрофи літака Ан-26 поблизу Чугуєва Харківської області 25 вересня 2020 року, в результаті якої загинуло 26 осіб.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Так, заступник командира військової частини А4104 з льотної підготовки та ще один заступник командира підозрюються у порушенні правил підготовки та проведення польотів, а також недбалому ставленні до військової служби (ст. 416, ч. 3 ст. 425 КК України).

Крім того, депутату Харківської обласної ради, який на час катастрофи виконував обов’язки начальника Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, повідомлено про підозру у недбалому ставленні до військової служби (ч. 3 ст. 425 КК України).

Також всім трьом підозрюваним вручені клопотання про обрання запобіжних заходів. Сторона обвинувачення у суді проситиме про застосування до них домашнього арешту.

Як підкреслили в ОГП, на підставі додатково зібраних доказів та експертиз правоохоронці змінили підозри командувачу Повітряних Сил Збройних сил України, колишньому командиру військової частини А4104 та колишньому керівнику управління польотами на аеродромі «Чугуїв», які не забезпечили безпеку польотів на ввірених їм напрямках за посадами.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні планується завершити вже у травні 2021 року.

Нагадаємо, увечері 25 вересня 2020 року недалеко від Чугуєва Харківської області розбився військовий літак Ан-26, на борту якого знаходилися 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба і сім офіцерів. Загинули 26 осіб. Єдиний, хто вижив в авіакатастрофі, це курсант 3-го курсу В'ячеслав Золочевський.