Голова Укрексімбанку Євген Мецгер звільнився з посади

Голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер, який фігурує у справі про напад на журналістів «Схем», написав заяву на звільнення.

Про це Мецгер повідомив 11 жовтня у Facebook.

За його словами, заява про звільнення є його «власною оцінкою того, що сталося в банку».

Також Мецгер додав, що вважає цей крок «єдино можливим у ситуації, коли потрібно відвернути негативні наслідки для банку».

«Сподіваюсь, що цей крок допоможе відновленню довіри до банку», — зазначив голова банку.

Він підкреслив, що Укрексімбанк завжди дотримувався вимог закону у своїй діяльності.

Йдеться про розслідування «Схем», у якому стверджується, що державний банк «Укрексімбанк» видав кредит у розмірі 60 мільйонів гривень підприємцю, який працює на окупованих територіях Донбасу і сплачує податки «Л/ДНР». У банку переконували, що все відбувалося законно.

Згодом пресслужба Укрексімбанку повідомила, що наглядова рада прийняла заяву Мецгера і звільнила його.

Нагадаємо, 4 жовтня журналісти програми «Схеми» здійснювали запис інтерв’ю з керівництвом державного банку «Укрэксимбанк» у приміщенні банківської установи. Під час запису, за словами представників ЗМІ, керівництво банку надало вказівку відібрати у них камери, знищити відеозаписи інтерв’ю та заборонити подальшу зйомку.

Крім того, журналістів незаконно утримували у приміщенні кабінету, не дозволяючи його покинути.

Згодом керівництво Укрексімбанку заявило, що побачило у діях журналістів ознаки заволодіння банківською таємницею та порушення Кодексу етики журналіста. 

Правоохоронці вручили підозри в незаконному утриманні людей і перешкоджанні роботі журналістів керівнику банку Євгену Мецгеру, директору департаменту інформаційної політики банку Володимиру Пікалову та працівнику охорони Укрексімбанку.