Напад на журналістів «Схем»: главу Укрексімбанку відправили під нічний домашній арешт

Голосіївський районний суд Києва 11 жовтня відправив директора Укрексімбанку Євгена Мецгера під нічний домашній арешт у справі щодо нападу на знімальну групу «Схем».

Про це йшлося на засіданні суду, передає Громадське.

Прокурори просили відправити Мецгера під цілодобовий домашній арешт, але суд обрав нічний. Тепер Мецгер не може покидати своє місце проживання з 22 вечора до 6 ранку.

Раніше під нічний домашній арешт суд відправив й іншого підозрюваного у цій справі - директора департаменту інформаційної політики банку Володимира Пікалова, який також причетний до нападу на журналістів «Схем».

Термін дії запобіжних заходів для Мецгера та Пікалова - до 5 грудня.

Рішення суду вони ще можуть оскаржити в Київському апеляційному суді.

Нагадаємо, 4 жовтня журналісти програми «Схеми» здійснювали запис інтерв’ю з керівництвом державного банку «Укрэксимбанк» у приміщенні банківської установи. Під час запису, за словами представників ЗМІ, керівництво банку надало вказівку відібрати у них камери, знищити відеозаписи інтерв’ю та заборонити подальшу зйомку.

Крім того, журналістів незаконно утримували у приміщенні кабінету, не дозволяючи його покинути.

Згодом керівництво Укрексімбанку заявило, що побачило у діях журналістів ознаки заволодіння банківською таємницею та порушення Кодексу етики журналіста. 

Правоохоронці вручили підозри в незаконному утриманні людей і перешкоджанні роботі журналістів керівнику банку Євгену Мецгеру, директору департаменту інформаційної політики банку Володимиру Пікалову та працівнику охорони Укрексімбанку.