Зеленський доручив призупинити польоти на всіх Ан-26 до з’ясування обставин трагедії на Харківщині

Уранці 26 вересня президент Володимир Зеленський провів термінову нараду у зв’язку з авіакатастрофою літака Ан-26 на Харківщині. На ній він доручив призупинити польоти, в яких беруть участь аналогічні літаки, до з’ясування обставин трагедії 25 вересня. Про це в етері «України 24» розповів заступник голови Офісу президента Олег Татаров.

«Президент дав доручення призупинити будь-які польоти із залученням аналогічних літаків до з’ясування причин трагедії. Міністр оборони і керівник Генштабу доручення вже почали виконувати. Я припускаю, що таких польотів не буде, доки не буде об’єктивно з’ясовано, що ж трапилося», — розповів він.

Також, за словами Татарова, Зеленський доручив проаналізувати всі інші випадки авіакатастроф, які відбувалися в Україні.

«Правоохоронні органи зараз активізують перевірку всіх оборонних контрактів, посилять контроль за розслідуванням всіх злочинів, які здійснюються в оборонній сфері і пов’язані з закупівлею військової техніки і з їх обслуговуванням», — зазначив заступник глави ОП.

Нагадаємо, на борту літака Ан-26, який надвечір 25 вересня розбився неподалік міста Чугуєва на Харківщині, перебували 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба та семеро офіцерів.

Як повідомила пресслужба ДСНС, станом на 12:15 рятувальники, які працюють на місці аварії військового літака Ан-26 біля міста Чугуєва на Харківщині, знайшли тіла 25 людей, що були на облавку. Таким чином, рятувальники знайшли всіх людей, що перебували на борту Ан-26 на час трагедії, що сталася надвечір 25 вересня.

Вранці 26 вересня один курсант помер від опіків у лікарні в Харкові. Ще один перебуває у військовому шпиталі, стан його середньої тяжкості.